Zatímco v minulém díle čekalo na šest soutěžících, kteří se účastní hubnoucí akce pořádané Deníkem a fitness centrem Stars gym, pouze seznámení s trenéry a s osmitýdenním tréninkovým plánem, tentokrát už mají za sebou první zkušenosti s cvičením.

Pod vedením fitness trenérů Petry Chalupové a Adama Kejzlara absolvovala naše šestice již čtyři fitness tréninky. „V rámci prvního tréninku, který se konal minulou středu, proběhlo s Adamem odblokování zad a poté jsme se vrhli na kardiostimulační cvičení, které bylo hlavní náplní i dalších tréninků,“ říká Petr Dostál, jediný mužský účastník hubnoucí akce.

Do skupiny kardiostimulačních cvičení neboli cvičení, která se soustředí na posilování srdce, můžeme zahrnout v podstatě jakýkoliv druh cvičení vytrvalostního. Běh, chůzi, jízdu na kole nebo cvičení v kardio zóně, kterou nabízí i fitness centrum Stars gym. V rámci kardio zóny si zde můžete zacvičit například na běžícím pásu, stepperu, rotopedu, orbitrecu a jiných kardio strojích. K zdravému hubnutí patří i správná životospráva. Soutěžící proto byli na začátku soutěže poučeni trenéry, jak by měl vypadat správný jídelníček, jak často jíst a především, jaké potraviny by měli do svého jídelníčku zařadit a kterých by se naopak měli vyvarovat. „S jídelníčkem nemám problém, některé věci už jsem jedla sama dříve, spíše je horší dodržovat to časové rozmezí. Chodím do školy nebo na praxi, tak někdy opravdu nestihám se najíst“ říká soutěžící Kamila Šírová.

Jisté změny ve svém jídelníčku udělal i Petr Dostál. „Určitě bylo třeba některé věci vypustit. Jako mé oblíbené suché salámy a sladké. Také si hlídám čas, kdy si něco dám k jídlu. Potraviny, které by se měly jíst, jako například ovoce a zeleninu, jsme doma jedli už před hubnutím, takže v tomto směru nebyly potíže.“

Jak se zdá, soutěžící berou hubnoucí akci zodpovědně a snaží se řídit podle rad svých fitness trenérů. Za nějaký čas se tak můžeme těšit na první viditelné výsledky jejich hubnoucího snažení.

KAROLÍNA KARPAŠOVÁ

ČTĚTE TAKÉ:
Soutěžící se už pustili do shazování kil /1. setkání soutěžících, jejich představení/
Kila čtenáři ztratí ve Star's gymu /foto a představení posilovny/
Zhubněte s Deníkem do jarních šatů /pravidla soutěže/
Nežrat, jen s rozumem jíst /fejeton, rady doktorky/

Chystáme se na vodní zumbu, úplnou novinku

Účastníci soutěže Deníkuhubnou pod dohledem trenéra fitness centra Stars gym v Hradci Králové Adama Kejzlara.

Jak by měl vypadat fitness trénink určený pro začátečníka?
Každý člověk, který poprvé nebo po dlouhé době přijde do fitness, by měl mít na paměti, že jeho tělo je atrofované a musí si pomalinku zvykat na pohyb a zátěž. Tak proto doporučím nejdříve tělo zahřát na kardiostimulačních strojích, což je třeba pás, stepper či kolo.

Jak probíhaly první tréninky
s účastníky hubnoucí akce?
Soutěžící jsme při prvním tréninku spíše trápili na Cardiu, aby došlo ke spalování tuků, a pak jsme jim udělali odblokaci krční, hrudní a bederní páteře.

Zařadil jste do tréninku i posilování s názvem maximalizace?
Maximalizace byla na soutěžící aplikována už při druhém tréninku, abychom zpevnili páteřní pouzdro a procvičili atrofované zádové svalstvo.

Sestavil jste pro mužského účastníka jiný trénink než pro ženy?
Na mužského účastníka jsme museli aplikovat trochu jiný tréninkový postup než u dam. Jsou zvoleny více silové tréninky, zaměřené na procvičení svalových partií s jinou váhou závaží. U klientek je spíše trénink zaměřený na zpevnění těla.

Co čeká účastníky akce na dalších trénincích?
Pro účastníky jsou připravené tréninky, které budou odlišné při každé hodině. Dokonce máme pro účastníky připravené různé akce, kterými budeme zpestřovat hubnoucí proces. Dokonce je bude čekat překvapení, úplná novinka Vodní Zumba , poprvé bychom měli vyrazit v pondělí.
Představení soutěžících:

DAGMAR ABDEL AA POPOVA, 34 let, kadeřnice z Hradce Králové, co ráda cestuje. Do soutěže se přihlásila, protože by ráda zhubla a vylepšila si postavu. Přestože ještě pořádně neví, co ji čeká, je jí jasné, že to nebude jednoduché, ale pořádná dřina.

DANA DĚDKOVÁ
, 31 let, administrativní pracovnice z Hradce Králové. Do soutěže se přihlásila proto, že by chtěla se sebou něco udělat, zhubnout, mít lepší náladu, poznat nové lidi a také si zlepšit zdravotní stav. Mezi její záliby patří příroda, zvířata a čtení.

KAMILA ŠÍROVÁ
, 18 let, studentka z Hradce Králové. Do Hubnutí s Deníkem šla kvůli tomu, aby se sebou něco udělala a zhubla. Dokázat, že když se chce, tak to jde. Doufá, že načerpá užitečné rady, jak správně cvičit a jíst, a že to celé k něčemu bude.

DOMINIKA MUCHOVÁ
, 18 let, studentka z Hradce Králové. V soutěži s Deníkem se bude snažit hlavně zhubnout, také se chce naučit správně jíst a účinným způsobem zpevňovat postavu. Doufá, že když hodně chce, že to dokáže.

JAROMÍRA DOSTÁLOVÁ
, 37 let, fakturantka z Hradce Králové. Do projektu Deníku ji tak trochu nasměroval manžel a také snaha se sebou něco udělat. Očekává, že se jí povede zhubnout. Také ji bolí záda, tudíž doufá, že jí to i v tomto směru pomůže.

PETR DOSTÁL
, 32 let, správce informačního systému z Hradce Králové. Přihlášení do soutěže považuje za dobrý nápad, i tak trochu z recese. Několikrát už se mu povedlo zhubnout, vždy ale shozená kila nabral zpět, tak doufá, že nyní se mu povede zhubnout dlouhodobě.