„Mám docela strach. Bydlím v té 19. čtvrti, kde našli první auto teroristů. Dokonce to ani nebylo daleko od bytu, kde bydlím. Je to hlavně takový nepříjemný pocit, když vím, že se všude řeší právě tahle čtvrť a já musím třeba na nákup. Dnes je ale v ulicích klid. Lidé to tu moc neřeší, asi jsou zvyklí. Ale média toho jsou samozřejmě plná," svěřila se ve čtvrtek Zuzana Neugebauerová, která v Paříži pobývá na studijním pobytu Erasmus. O útoku se dozvěděla ve středu po příchodu ze školy. „Raději jsem už nikam nešla a v noci jsem slyšela hodně houkaček víc než obvykle," dodává Zuzana, která se na konci ledna vrací do Hradce Králové.

Na podobný studijní pobyt na pařížskou Sorbonu v pátek odjíždí Eva Soukeníková. „Ze školy nám dnes poslali email, ať zvážíme cestu, že mohou vše stornovat. Ne, že by mne to nechávalo klidnou, to určitě ne, ale byl to zcela naplánovaný útok, takže si nemyslím, že by mi hrozilo větší nebezpečí než obvykle. Mamka je z toho ale na nervy," uvedla Eva.

Zvláštní bezpečnostní opatření neplánuje. Chce se pouze vyhýbat větším shromážděním. „Určitě to bylo plánovaně i tím, jak měli perfektně zvládnutý únik. Je to nehorázně brutální útok na svobodu slova. Když se mají bát o život už i humoristé, tak je vážně zle. Rozhodně to ale nemá mít žádnou spojitost s islámem, jsou to prostě extremisté a je úplně jedno jakého vyznání," dodala Eva.