Okruh s širokým asfaltem je veden od Lesního hřbitova po Hradečnici k hájovně, kde se musíte dát doleva. Cesta vás dále povede kolem rybníka Výskyt, až ke krytému ohništi. Odkud ke Stříbrnému rybníku a kolem malšovické střelnice zpět na začátek okruhu.

Oproti původní podobě trasy, která byla kratší a obousměrná, má okruh výhodu větší kapacity, více místní přírody a mnohé atrakce podél stezky.

Na trasu jsou tři velká nástupní místa. U lesního úřadu na Novém Hradci Králové, kde však musíte absolvovat delší sjezd k okruhu. Druhé místo je u lesního hřbitova v Malšovicích, kde po vyjížďce nebo před ní můžete vyvenčit čtyřnohého mazlíčka bez páníčka z útulku. Třetím místem je nástup z Malšovy Lhoty od kempu Stříbrný rybník, kde je největší parkoviště a mnoho dalšího využití.

Pro ty, kdo kráse in-line bruslení ještě nepropadli a rádi by, je tu nově vybudované Topsports centrum  u Stříbrného rybníka, kde je možné zapůjčit v TEST CENTRU brusle, chrániče, helmy značky POWERSLIDE za přispění  odborníků. S vašimi  začátky či zdokonalením stylu vám poradí profesionální instruktoři, kteří se vám i vašim dětem budou rádi věnovat v individuálních, skupinových či dětských výukách.

Topsports centrum je zároveň autorizovaným test centrem bruslí  Powerslide. Takže pokud plánujete nové brusle, můžete je nejprve vyzkoušet. Nebo si nechat oservisovat své starší brusle či přímo zde zakoupit náhradní díly.

Pro ty, kdo by chtěli vyměnit brusle za něco jiného, je tu možnost zapůjčení koloběžek, kolečkových lyží, horských kol, elektrokol, fat bike, skákacích bot, longboardů či kroketu nebo petangu.

Takže každá návštěva okruhu může mít jinou podobu po celé léto.