V současné době má město tři infocentra, která by měla házet záchranné kruhy v podobě informací převážně turistům. V budoucnu jich možná bude o jedno méně.

Definitivně spočítané to má infocentrum na Velkém náměstí. „Je to v objektu soukromého majitele a jakmile opravíme Bílou věž, bude centrum tam," potvrdil Martin Soukup, náměstek primátora.

Hodně nahnuté to má infocentrum na hlavním vlakovém nádraží. „Mysleli jsme, že přijíždějící cestující budou mít hlad po informacích o městě, ale neděje se tak, navštěvované není. Je velmi pravděpodobné, že ho zrušíme," řekl Josef Krofta, další náměstek primátora.

Budoucnost infocentra na Gočárově třídě nechají radní až na svých nástupcích. „Městu by mohla stačit dvě centra," mínil Soukup.

Úplně nové turistické infocentrum totiž vznikne na labském Eliščině nábřeží místo nedávno zrušené pobočky městské knihovny. Její oprava bude stát 30 milionů.

Stavba by mohla začít letos na podzim a skončit do konce září 2015.

Nové infocentrum bude mít podle radních výhodnou polohu vedle muzea na křižovatce turistických a dopravních tras. Nachází se u něj i parkoviště a zastavuje u něj autobus i turistický vláček.

„Prostory vybavíme moderními informačními technologiemi a nebudou chybět ani prostory pro pořádání výstav a jiných akcí," doplnil Jindřich Vedlich, náměstek primátora. Na stavbu chce radnice získat evropskou dotaci ve výši až 15 milionů korun.