První nájemníci by se do „inkubátoru“ měli stěhovat v červnu 2008. „Stavba by měla skončit v květnu. Bude město stát 59 milionů bez daně,“ uvedl náměstek primátora Josef Malíř. Na vybudování centra město získalo dotaci přes 60 milionů korun z Evropské unie.

„Pokud se firmě nepodaří dílo dokončit včas, o dotaci přijdeme. V tom případě budeme muset firmě vzít bankovní garanci. Ale to snad nebude nutné,“ řekl vedoucí investičního odboru hradecké radnice Valentýn Avramov. V centru najdou útočiště malé začínající firmy zabývající se vědou a výzkumem.

Objekt nabídne téměř 3000 metrů čtverečních podlahové plochy i parkoviště o rozloze 500 metrů čtverečních. Podnikatelé budou mít k dispozici kromě kanceláří například i účetního či právníka za nízké ceny. Radnice už nyní uvažuje o rozšíření technologického centra na další kapacity.

 

„Během tří let bychom si měli provoz a dopady osahat a pak uvidíme. Další prostory centra nemusí být pouze na letišti, ale nabízí se například areál vysokých škol,“ dodal náměstek primátora Josef Malíř.