Zajímaví řečníci

Jako už tradičně si mohli účastníci vyslechnout řadu zajímavých řečníků, získat rady a tipy, jak rozjet svůj vlastní byznys nebo v příjemné atmosféře hradecké Náplavky načerpat podnikatelskou inspiraci.

„Loni jsme se v prostorách Studijní a vědecké knihovny v Hradci Králové zaměřili na marketing, letošní ročník měl podtitul podnikání v zážitcích a požitcích," uvedla za pořadatelské Technologické centrum Aneta Brindová.

„Tentokrát jsme se také snažili dát prostor především místním - zkrátka o Hradečácích pro Hradečáky," doplnil ředitel Technologického centra Ondřej Zezulák.

V první části tak programu kralovali hlavně „domácí" - mezi řečníky nechyběli například hradečtí Jordis a jejich sladký čokoládový příběh, adrenalinové „létající boty" Flyboard Hradec Králové nebo duo z Férové palačinkárny na Masarykově náměstí. Postupně přišlo na řadu také téma crowdfundingu neboli hromadného financování, kdy se přítomným představil jak úspěšný projekt, tak i firma, která pomohla potřebné prostředky posbírat. Podruhé se na Hradeckém startovači objevila také Bára Rektorová ze Sushiqueen a předala místním svůj příběh z prostředí sushi cateringu.

Pestré ochutnávky

Kromě inspirativních řečníků nechyběl na letošním Hradeckém startovači ani bohatý doprovodný program. Ochutnávala se například kvalitní čokoláda a chilli, o zábavu se postaral hravý Flipbook a soutěžilo se také o čtvrtletní členství v růžovém bikesharingu s názvem Rekola.

Už teď se organizátoři těší na další ročník konference, který by se, stejně jako v případě těch minulých, měl konat na novém, zajímavém místě. Kde konkrétně ale neprozradili.