Definitivní verdikt, jestli se ve městě usadí nový český klub, který bude hrát Kontinentální hokejovou ligu (KHL), se blíží. Zázemí hokejového stadionu v Hradci Králové si přijeli jako předvoj prohlédnout zástupci vedení hokejové soutěže z České republiky.

„Ano, byla tady delegace KHL z řad českých manažerů. Ruské vedení ligy, které bude mít hlavní slovo, by mělo dorazit koncem února či začátkem března. Očekáváme deset až dvacet lidí,“ uvedl náměstek hradeckého primátora Martin Soukup.

Delegaci se podle náměstka hradecký stadion zamlouvá, zejména z pohledu zázemí pro diváky. „Máme nejmodernější stadion v první lize. Skyboxy nemá nikdo jiný. Zatím ale nemáme špičkové zázemí pro hokejisty, což je pro vedení KHL prvořadé. To by se ale mělo postupně změnit,“ řekl Martin Soukup.

Na stadionu chybí komfortní šatny, sušárny, sociální zařízení a podobně. Vedení města počítalo s tím, že vše přinese rekonstrukce během příštích dvou let. V případě zájmu ruských bossů je ale magistrát připraven přestavbu ledového paláce urychlit. „Pro Hradec je to výzva. Až padne konečné rozhodnutí, tak se s ní musíme vypořádat,“ míní náměstek.

Vedení KHL již dříve oznámilo, že by se v Hradci mohlo hrát letos v červenci. „To mi přijde jako šibeniční a téměř nesplnitelný termín. Údajně už zahájili licenční řízení na českém svazu, ale nevíme, jak to dopadlo,“ dodal Soukup.