Dnešní slavnostní oběd se totiž opět konal v „Duranu“. Spolumajitel podniku Jiří Syrový před dvěma léty jako šéfkuchař byl hlavním tvůrcem menu.
„Je to pro nás velká čest, že můžeme opět přivítat prezidenta Klause. Věříme, že sem za dva roky, až obhájí post prezidenta, zavítá do třetice,“ říká. Tehdy prý menu dominovaly grilované kuřecí steaky Ibiza. Včerejší slavnostní oběd o šesti chodech připravoval s kolektivem šéfkuchař Michal Taufman.
Na úvod byla pěna z husích jater, pak hovězí bujon s hříbkovým pirožkem. Předkrm tvořila ryba – pošírovaný halibut na moravském muškátu. Hlavním jídlem bylo velikonoční kůzlátko na rozmarýnu s růžičkovou kapustou a gratinovanými brambory. Následoval citronový dezert na vodním melounu a mangu. Menu završily variace modrých sýrů s medem.
„Prezident s chotí byli velmi příjemní a u nás se jim opět velmi líbilo,“ dodal šéf restaurantu Jiří Syrový.