Jen co si řidiči oddechli, že se zprovoznila Úprkova ulice, zmizela dopravní omezení z mostu u Fakultní nemocnice a stavbaři dokončují i rekonstrukci Labského mostu, opět na ně čeká noční můra v podobě kolon. Tentokrát na tepně spojující Pardubice s Hradcem Králové. Silničáři na Hradubické obsadili levý jízdní pruh směrem do centra města nad soutokem Labe a Orlice a hlavně v odpoledních hodinách se z této autostrády stává nepropustný špunt, kde řidiči stráví několik dlouhých minut.

Podle Ředitelství silnic a dálnic tato „ucpávka" potrvá až do poloviny prosince. A příští rok se dělníci na silnici vrátí.

Kdo se v dnešních dnech vydá autem z Pardubic do Hradce Králové, musí - hlavně v ranních a odpoledních hodinách - počítat s několikaminutovým zpožděním. Pracovníci Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) se totiž vrhli na opravu části této vytížené autostrády. A jen tak z ní nezmizí.

Nashledanou v příštím roce

„Do dnešního dne byl vyfrézován jeden jízdní pruh od Pardubic do Hradce Králové. Dnes začíná frézování jednoho jízdního pruhu ve směru Hradec Králové - Pardubice. Poté bude položena nová obrusná vrstva," informovala v úterý Deník tisková mluvčí ŘSD Nina Ledvinová s tím, že předpokládané ukončení těchto prací je naplánováno na 16. prosince letošního roku.

Podle správce komunikace je účelem opravy obnova živičného povrchu. I když silničáři na konci roku tento úsek opustí, tak příští rok se na něj znovu vrátí a řidiči pendlující mezi oběma metropolemi mohou opět čekat dopravní omezení. „Ostatní jízdní pruhy budou opraveny v roce 2017," uvedla Nina Ledvinová bez dalšího upřesnění termínů. Jisté však je, že dopravu v příštím roce nebude v Hradci Králové komplikovat jen dokončení Hradubické, ale dělníci se vrátí i na ulici Úprkova. Její uzavírka komplikovala život hlavně řidičům v centru města a Malšovicích.

„Už teď společně s Královéhradeckým krajem připravujeme společné výběrové řízení na rekonstrukci dalšího úseku silnice a uličního prostoru návazné ulice Lhotecké až k mostu přes Stříbrný potok. Jedná se o úsek v délce přibližně 1,4 kilometrů. Podle prvních předpokladů, které jsou odvislé od výsledků zakázky, bychom byli rádi, kdyby rekonstrukce proběhla v příštím roce v létě s přesahem do podzimních měsíců," uvedl nedávno náměstek hradeckého primátora Jindřich Vedlich.