S fanoušky včera také na cestu poprvé vyrazil takzvaný antikonfliktní tým z řad pořadatelů. K tomu se nejen pardubický, ale i hradecký hokejový klub zavázal ve společném memorandu vyzývající fanoušky k tlumení zbytečné agresivity. Ta se totiž ve vzájemných utkáních stala obtížně zvladatelným problémem.

„Máme za úkol uklidňovat pardubické fanoušky a v případě, že to bude neúnosné, kontaktovat domácí pořadatelskou službu, která zajistí vyvedení problémových jedinců z haly," řekl Jiří Voltner, vedoucí čtyřčlenného antikonfliktního týmu a vedoucí pořadatel pardubické ČEZ Areny, který fanoušky doprovázel na cestě Hradcem Králové.

Ukradená cedule

Zatímco doprovod z řad pořadatelů se celkem ujal, další vstřícný krok – nabídnuté autobusy pro přesun fanoušků na stadion, už jely prázdné. Většina pardubických příznivců je chtěla využít až při zpáteční cestě a na zápas vyrazila pochodem do centra města s početným policejním doprovodem.

Důkladné prohlídky

Policie musela poprvé řešit problém s pardubickými fanoušky už před Tescem. Jeden z nich po cestě ukradl reklamní ceduli a nesl si ji na stadion.

Důkladná příprava pořadatelské služby se také projevila u vstupu na stadion. Osobní prohlídky například kvůli pyrotechnice, kterou někteří fanoušci po cestě rozhazovali, byly tentokrát velmi důkladné. V okamžiku začátku zápasu ještě někteří příznivci, kteří se před zápasem zdrželi pochodem centrem města, stále čekali venku před halou. Obavy z odvety za poslední derby a krádež vlajky tak vyšly na prázdno. Snad za to mohly i ty blížící se Vánoce.