Hosty konference budou odborníci z různých oblastí, kteří se s korupcí setkali v rámci své profesní kariéry. Tyto osobnosti konferenci zahájí krátkou prezentací svých dosavadních zkušeností a názorů na toto téma a následně dají prostor studentům k položení konkrétních otázek či vyjádření svých vlastních názorů na téma.

Diskutovat bude také Bradáčová

Hlavním hostem bude Lenka Bradáčová, vrchní státní zástupkyně v Praze a prezidentka stavovského sdružení Unie státních zástupců České republiky. Neméně významnou účastnicí bude Vladimíra Dvořáková, profesorka politologie na Fakultě mezinárodních vztahů Vysoké školy ekonomické v Praze a předsedkyně Akreditační komise České republiky. Skupinu hostujících uzavírá redaktor České pozice Martin Shabu, který se specializuje na diplomacii, bezpečnostní politiku, evropskou integraci a politické dění v Česku.

Debata umožní vyjádřit názor

Cílem projektu Tajemství korupce 2013 je zvýšit odborné znalosti vysokoškolských studentů a vytvořit diskuzní platformu, která by umožňovala prezentovat vlastní náhled na věc. Konference se bude konat v budově Filozofické fakulty Univerzity Hradec Králové 
od 13 hodin.