Co by to podle něj  městu přineslo? Především podíl na zisku a také úplně jinou pozici při prosazování požadavků města.

„Je to výhodné, město by konečně z poplatků za parkování něco mělo, tak jak si lidé přáli," naráží primátor na výtky občanů, ale i volební programy komunálních politiků, kdy naprostá většina z nich chtěla  třicetiletou koncesní smlouvu s ISP (Atolem) změnit .

„Bez zásadní majetkové účasti je to nemožné," tvrdí Zdeněk Fink, který o vstupu do firmy už několik měsíců jedná s majitelem firmy BAK, která společnost ISP vlastní.

Jeho kolegové v radě města mu však příliš na ruku nejdou. Na úterním zasedání se nedohodli a rozhodnutí o koupi akcií nechají bez jakéhokoliv doporučení  na zastupitelích města, kteří vyřknou konečný verdikt v závěru října.

„Myslím si, že by se to dalo řešit ještě lepším způsobem, je třeba celou věc řádně projednat, podívat se na to, co přesně by z koupi akcií pro město plynulo," zdůvodňuje svoje rozhodnutí zdržet se hlasování radní Richard Nádvorník (TOP 09).

Primátor dal zastupitelům podklady už zhruba v půlce února tohoto roku. Město by podle něj vstupem do firmy ISP získalo i podíl na jejím zisku formou dividend. Za účetní období let 2013 a 2014 by byla předpokládaná dividenda pro město ve výši 5,1 milionu korun za rok.

Finkovo vedení už se před dvěmi lety zasadilo o zjednodušení a snížení cen parkovného, třeba na Velkém náměstí kleslo o 70 procent na 30 korun za hodinu.