„Samozřejmě asi nemusím říkat, že z účasti německého letectva v tomto podání máme radost, neboť v minulých ročnících se Luftwaffe prezentovala v Hradci většinou transportní nebo vrtulníkou technikou," řekl ředitel CIAF Aleš Cabicar.  Eurofighter EF 2000 je společný projekt Velké Británie, Německa a Itálie. První letoun se vznesl v roce 1994, mají ho ve výzbroji Velká Británie, Německo, Itálie, Španělsko i Saudská Arábie či Omán. Maximální  vzletová hmotnost tohoto stroje činí 23 500 kg, dosažitelný dostup 19 800 metrů a dolet 2900km. Je poháněn dvěma dvouproudovými motory Eurojet.

V Hradci přibudou dvě nové zástavky městské hromadné dopravy

Hradec Králové - Cestující hradecké městské hromadné dopravy čekají od pondělní 2, května dvě nepatrné změny. Nová zastávka vznikne v hradecké Třebši u křižovatky ulic Zborovská a Machkova.
K zastávce na znamení s názvem Třebeš odbočka cestující doveze linka číslo devět.
Další změnou je zastávka Březhrad WLC (dříve Quelle, Halens) na trase linky číslo dvanáct. Spoje, které zde zastavují, budou v jízdním řádu označeny písmenem K.
Jízdní řád na ostatních zastávkách se ani u jedné z tras nemění.

Nedělní piknik boří mýty o nicnedělání

Hradec Králové - Nedělní piknik chystá nezisková organizace kontrapunkt na trávníku před ZŠ Lipky v neděli od 14 do 18 hodin.
Součástí letošního prvního sousedského setkání projektu Zaber Hradec! bude také živá hudba, bleší trh a hraní deskových her.
„Celá akce je otevřená a přístupná nejrůznějším kreativním lidem a nápadům, místa na to bude dost. Cílem projektu Zaber Hradec není akci organizovat, ale koordinovat a poskytovat podmínky pro tvůrčí aktivity a tím přispět k boření mýtů, že se v Hradci Králové nic neděje," vysvětlila ředitelka kontrapunktu Martina Erbsová.

Jak se jí na severu? Zjistíte v Bio Central

Hradec Králové - Jak se stravují lidé ve Skandinávii? Vyrazte to zjistit v neděli od 18 hodin do kina Bio Central v Hradci Králové. Koná se tam veganská večeře, která vás přesvědčí o tom, že severská strava není jen o rybách a skopovém. A pokud znáte nějaký pokrm z Dánska, Švédka, Norska, Finska nebo snad z Islandu, uvařte a přineste ho ochutnat ostatním. Vstup je volný.