Děti se mohly zapojit do her a soutěží o drobné ceny a také se mohly se svými rodiči zúčastnit výtvarných a tvořivých dílen, výsledky jejich snažení si pak odnesly domů. Zájemci si mohli prohlédnout také pomůcky, které usnadňují komunikaci s autistickými dětmi.

Konference přibližuje sudetský kult mateřství i tajné církve

Hradec Králové - Ferdinandem Peroutkou, minulostí ledního hokeje v Ostravě, kultem mateřství v Sudetech, tajnou církví v období normalizace i sexem a drogami v Československu se zabývá 11. ročník mezinárodní vědecké konference mladší generace historiků, která právě vrcholí na půdě hradecké univerzity. České, slovenské a československé dějiny 20. století tu od středy baví studenty z České republiky, Slovenska, Polska i Německa.

Celkem v prostorách Filozofické fakulty Univerzity Hradec Králové během dvou dnů vystoupí se svými příspěvky 63 odborníků ze sedmnácti univerzit a také české i slovenské akademie věd. „Vedle ryze vědeckých aktivit má konference i sociální rozměr a slouží tedy nejen k navazování badatelské spolupráce, ale i jako prostor pro vznik nových osobních vazeb a přátelství," doplňuje tiskový mluvčí hradecké univerzity Karel Čáslava.