Tématem je totiž známý příběh o Alence v říši divů, a tak na ples mají lidé přijít v nejrůznějších maskách. Na plese vystoupí několik kapel význačných jmen a různých hudebních žánrů - například hradečtí Memphis, folkový zpěvák Thom Artway či pražská rocková kapela Prague Conspiracy, či hudební skupina Timudej.

Nahlíželi pod pokličku Kuby

Hradec Králové – Zajímavá přednáška Sandry Neumanové, odbornice na portugalštinu, se konala v úterý večer v hradecké galerii Artičok. Návštěvníci a milovníci středoamerické kultury tak mohli nahlédnout „pod pokličku" ostrova svobody - Kuby. Večer byl nebyl zaměřen jen na svébytný život v kubánské kultuře, ale i na přírodní krásy malé středoamerické země. Večer byl také ve znamení odkrývání tajů a krás hlavního města Havany. V neposlední řadě se přednáška zaměřila i na vyhlášený revolucionářsky nabitý jihovýchod.

Zanedlouho přijdou uzavírky

Hradec Králové - V pondělí informoval hradecký magistrát o blížících se plánovaných dopravních omezeních na silnici I/37 ve směru na Pardubice. V průběhu března a dubna se silničáři zaměří na opravu povrchu komunikace. Od 6. března do začátku dubna tak musí řidiči počítat s omezením při cestě od Pardubic k Makru a do Březhradu. Zároveň bude uzavřen výjezd od Tesca k Hradci Králové. Stavební práce na silnici mají ovšem pokračovat i po celý duben, kdy má být provoz řízen zpravidla semafory.