Návštěvníci se mohou také těšit na podvodní osvětlení a příjemnou hudbu. Důvodem je konání třetího ročníku Velké ceny Hradce Králové v plavání, kvůli které bude plavecký bazén i aquacentrum pro veřejnost přes většinu víkendu uzavřeno.

Cyklus učil seniory trénovat paměť

Hradec Králové - Třetí a zároveň poslední sezení z cyklu Tréninky paměti pro seniory se uskutečnilo v pátek v kuklenské pobočce Knihovny města Hradec Králové pod vedením lektorky Markéty Dubnové. Na zájemce čekal již tradiční program, který se skládal ze zábavných cvičení, jež mají za cíl rozvíjet logické myšlení seniorů. Během sezení se účastníci zaměřili také na rozvoj svých jazykových dovedností či posílení paměti. V neposlední řadě se účastníci dozvěděli jak lépe rozvíjet schopnost koncentrace.

Českem se prožene silný vichr

Praha/Východní Čechy - Česko v sobotu zasáhne silný vítr. Meteorologové předpovídají, že bude foukat na celém území republiky s výjimkou východu a jihovýchodu Moravy, přičemž nárazy větru mohou dosáhnout rychlosti 70 kilometrů za hodinu. Večer ale zeslábne. Meteorologové doporučují zajistit okna a dveře či upevnit volně položené předměty, například zahradní nábytek.