Šampionát má i svou oficiální hymnu s názvem Time to shine, pod kterou je podepsána zpěvačka Olga Lounová. A právě ve čtvrtek odstartovala soutěž o takzvaný VIP víkend v rámci evropského ženského šampionátu. Účastnit originální soutěže se může každý. A to prostřednictvím sociální sítě Instagram, kde je podmínkou vytvoření videonahrávky originálního krátkého tance na oficiální hymnu mistrovství.

Dopravu na Jičín omezí kotel

Hradecko - Dopravu v Královéhradeckém a ve Středočeském kraji v pátek, v pondělí a v úterý omezí přeprava nadměrného nákladu. Souprava po trase dlouhé 160 kilometrů poveze z Hradce Králové přes Jičínsko z podniku ZVU Strojírny do přístavu Mělník kotel o váze 112 tun. „V některých obcích na trase budou muset energetici na čas odstranit elektrická vedení, a lidé tak budou mít přerušenou dodávku elektřiny," uvedla mluvčí skupiny ČEZ Šárka Beránková.

Aldis opět přivítá Vojtu Dyka a B-Side Band

Hradec Králové - Vojta Dyk s brněnskou skupinou B-Side Band společně dva roky nekoncertovali. V letošním roce přichází ojedinělé a znovu zajímavé Vojtěch Dyk a B-Side Band Tour 2017. Toto jedinečné spojení B-Side Bandu se zpěvákem, hercem a performerem Vojtěchem Dykem je momentálně jedním z nejžádanějších a nejsledovanějších projektů současné české kulturní scény. Fanoušci si jejich vystoupení budou moci živě vychutnat i v Hradci Králové. Pro nové turné vyhlašuje Vojtěch Dyk návrat k ryzím hodnotám. Na koncertech zazní z velké většiny nový repertoár, a to jak autorské skladby, tak největší světové hity v novém aranžmá. V krajské metropoli se bude konat koncert 27. března od 19:30 hodin. O den později vystoupí Vojta Dyk a B-Side Band v sousedních Pardubicích.