Cílem je ocenit akt, projekt či osobnost, jež výrazně zlepšují postavení lidí se zdravotním postižením. Dění moderuje Aleš Cibulka, v programu vystoupí skupina Lokálka, zpěváci Laďa Kerndl, Radek Žalud či klavírista Petr Bazala. Součástí je i představení organizací poskytujících ve městě sociální služby.

Italská mafie „ovládla" knihovnu

Hradec Králové - Zajímavou přednášku si ve středu mohli poslechnout návštěvníci Studijní a vědecké knihovny v Hradci Králové. Tématem podvečerního setkání, na kterém přednášel Andreas Pieralli, byla Mafie a její zrod. V neposlední řadě, jak pomohla Spojencům proti fašistům. Kromě toho se přednáška točila kolem tabu neuvěřitelného paktu Papello, tradic a religiozity, terorismu a folkloru, krvavé vraždy jako nekonečného boje za politickou moc slabého státu a nezaměstnanosti či primitivní subkultury zoufalé mládeže.

Hradec přivítá významný závod

Hradec Králové - Velkou událostí tohoto týdne bude třetí ročník Velké ceny Hradce Králové v plavání. Jedná se o nejvýznamnější plavecký závod v Hradci Králové i v celém Královéhradeckém kraji. Zároveň je součástí prestižního seriálu ČSPS - Českého poháru 2017 v plavání a začíná jako jeho 1. kolo. Organizátoři diváky zvou, aby se přišli podívat nejen na domácí plavce, ale i na české reprezentanty a zahraniční účastníky. Závody se konají oba víkendové dny (18. a 19. března) v hradeckém plaveckém bazénu.