Knihovna odhalí taje čínské architektury, už ve čtvrtek

Hradec Králové - Že je Čína zemí nekonečné inspirace i v oblasti architektury se můžete přijít přesvědčit ve čtvrtek od 14 hodin do Studijní a vědecké knihovny v Hradci Králové.

Manželé architekti

Přednáška bude zaměřena na současnou moderní architekturu v Číně očima dvou  významných architektů, kteří zde tvořili 25 let a za tuto dobu zpracovali se svým týmem spolupracovníků cca 450 projektů a celou řadu zajímavých, často velmi náročných realizací.

Architekti a manželé v jednom Ivana Bendová a Jan Benda emigrovali v polovině 80. let minulého století do Rakouska a následně do Kanady, kde v Torontu žijí dosud. Ivana Bendová je členkou Urban Land Institutu Ontarijské asociace architektů a Jan Benda je členem České komory architektů.

Po přednášce se můžete zúčastnit diskuze k přednesené problematice.

Dobrá zpráva…pro fanoušky filmu

Hradec Králové - Milujete filmy a rádi si je vychutnáte pod širým nebem? Tak to pro vás máme dobrou zprávu. Hradecké letní kino Širák ve středu od půl desáté večer uvádí premiérově film Druhá míza v režii Dana Fogelmana. Příběh s podtitulem „životní obrat může nastartovat 40 let nedoručený dopis Johna Lennona" se odehrává ve 40. letech v Americe. Komediální drama o stárnoucí rockové hvězdě, slávě, úspěchu a věcech, na kterých opravdu záleží – s charismatickým Al Pacinem v hlavní roli a originálními Lennonovými písněmi, které zní celým filmem.