„Územím kraje má vést asi 330 kilometrů cyklotras," uvedl náměstek hejtmana Otakar Ruml. Krajské zastupitelstvo schválilo 15 milionů korun, které mají být letos vyčleněny na jejich přípravu. Labská cyklotrasa číslo 2 by v budoucnu měla cyklisty přivést k prameni Labe, cyklotrasa 22 propojí Hradec Králové s Jičínem a připravuje se také příhraniční cyklotrasa 22 podél česko-polských hranic a takzvaná Kladská stezka od Jaroměře do Polska.

Blesková záchrana přišla ze vzduchu i po zemi

Hradec Králové - Záchrannou akci v přímém přenosu sledovali diváci na sobotní Helicoptershow na hradeckém letišti. Při simulaci dopravních nehod bylo ve vzduchu pět vrtulníků a na zemi několik hasičských, záchranářských i policejních vozů. Letos se akce konala opět ve spojení s Rallyshow.
(Více k tématu si přečtěte v tomto článku)

Babička vyzrála nad zločinci

Hradec Králové - V pátek se ve městě hrálo skvělé divadlo. Dobré divadlo uvedlo na Novém Hradci Králové v sále CC Lucie komedii se sexuální zápletkou z prostředí domova důchodců. Hra „Upokojenkyně" je uměleckým dílem Kazimíra Lupince a je tím nejlepším amatérským divadlem v současnosti. Vystoupili herci divadelního souboru V. A. D. Kladno i autor sám v hlavní roli.