Podle policie v letech 1984 až 2004 měl zneužít 49 bývalých členek sboru Bambini di Praga. Krajský soud v Hradci Králové ale projednával jen dva případy, které se měly odehrát na soustředění sboru v Peci pod Sněžkou a v Pasekách nad Jizerou. S jednou dívkou měl opakovaně souložit, druhou osahávat na holém těle.

Zbývajícími 47 případy údajného znásilnění nezletilých sboristek se bude zabývat Obvodní soud pro Prahu 1.
Již v srpnu loňského roku vynesl hradecký soud nad Kulínským zprošťující rozsudek. Předsedkyně senátu Anna Bímová to zdůvodnila tím, že se nepodařilo žalobu podpořit objektivními důkazy. V prvním případě poškozená líčila znásilnění Kulínským své matce , kamarádce a psychoterapeutovi, kteří svědčili u soudu odlišným způsobem. V druhém případu se nepodařilo dokázat, že jde o trestný čin.

Vloni u soudu vypovídala poškozená Karolína, která v době znásilnění v roce 1991 měla teprve třináct let. Ale Kulínský tvrdil, že si poškozenou vybavuje jen podle jména. „Byla to jen podprůměrná a nevýrazná zpěvačka,“ řekl tehdy. Druhou nezletilou dívku Renatu měl Kulínský v Pasekách nad Jizerou v sauně a na pokoji objímat a hladit po nahém těle. Obě dívky od té doby trpí pychickými problémy.

U soudu dnes svědčil otec Karolíny. Podle něho se dcera ve 12 letech svěřila matce, že byla Kulínským znásilněna. „Zůstali jsme s manželkou v šoku,“ vypověděl. A jak zdůvodnil, že případ neohlásili na policii? „Mysleli jsme si, že to dceři spíš uškodí, že se to nepodaří prokázat. Neměli jsme jasný důkaz, jen naši víru, že dcera mluví pravdu,“ uvedl.


A jak na celou kauzu včera pohlížela matka Karolíny, která vypovídala u soudu vloni? „Kulínský není pedofil. Ten se dá omluvit deviací, tedy nemocí, ale člověk, který je rozmazlený natolik, že si to dopřeje, tak to je daleko horší. Tam omluvu nevidím,“ sdělila novinářům.