Původní zchátralá lávka byla kvůli mizernému technickému stavu delší dobu uzavřená a v létě loňského roku byla stržena. V listopadu vyrostla na místě mezery mezi domy ocelová konstrukce a stojny pod lávku. Pracovalo se do prosince, následovala technologická přestávka a v únoru mohly práce díky příznivému počasí pokračovat.

Takhle vypadala lávka loni na podzim:

Nadzemní objekt za 10,5 milionu korun nyní prochází dokončovacími pracemi, které skončí koncem dubna. Lidé by se po nové železobetonové lávce měli projít v květnu. „Bude rozměrově identická s tou starou. Avšak díky své konstrukci nabídne vyšší bezpečnost a bude jednodušší na údržbu,“ uvedl náměstek hradecké primátorky pro oblast městských investic Lukáš Řádek.

Mohlo by vás zajímat: Dnes model, příští rok první dům. Takhle bude vypadat Rezidence Kristian

Zdroj: Deník/Stanislav Ďoubal