Čerstvě zvolený poslanec a někdejší dlouholetý ředitel hradecké fakultní nemocnice Leoš Heger by možná kývl na nabídku stát se ministrem zdravotnictví. Aktivně však o tento post neusiluje.

„Osloven jsem nebyl a o tento post se ucházet nechci. Ale pokud by TOP 09 měla řídit zdravotnictví a myslela si, že já bych tuto funkci měl vykonávat, tak bych o tom vážně uvažoval,“ prohlásil Leoš Heger. O jeho jménu se v souvislosti s postem ministra zdravotnictví spekulovalo už jednou, po odchodu Tomáše Julinka z čela resortu.

Na dotaz novinářů se Leoš Heger v pondělí rovněž vyjádřil k možnosti, že by se po podzimních komunálních volbách mohl stát hradeckým primátorem. „Dělat začínajícího poslance a začínajícího primátora, je zcela nemožné. Také si myslím, že primátor by měl být mladší,“ řekl dvaašedesátiletý nově zvolený poslanec.

V Poslanecké sněmovně se hodlá věnovat tomu, co je mu nejbližší, tedy zdravotnictví. Pokud jde o zájmy kraje, priority vidí v dostavbě dálnice D11 až do Hradce Králové, s ní související obchvat Náchoda, a zahájení výstavby R35. „V nejbližších dnech se uskuteční setkání poslanců s hejtmanem, a tam se bude mluvit o tom, jak spolupracovat, aby kraj měl řádné zastoupení a zastání,“ řekl Heger.