Více než 12 a půl milionu dal magistrát na rekonstrukce základních a mateřských škol, přibližně stejnou částku věnoval na zvelebení svých školských zařízení i krajský úřad.

Město investovalo hlavně do oprav fasád, střech, podlah či osvětlení. Do nového se tak konkrétně mohou těšit žáci Mateřské školy Milady Horákové, Základní školy Štefánikova nebo Mateřské školy Albertova. „Mateřinky" ve Slatině a Hrubínově ulici se v úterý blýsknou například novými toaletami.

Co se týče středních škol, které má v péči kraj, tak ani tam nepřijdou hradečtí studenti zkrátka. Největší letní rekonstrukční akcí byla výměna části oken a dveří na Gymnáziu Boženy Němcové za skoro pět milionů. „Také se opravila střecha a fasáda na Vyšší odborné škole zdravotnické a Střední zdravotnické škole za celkem čtyři miliony. Tam jsou rekonstrukční práce rozděleny na etapy po dobu tří let. Na 650 tisíc pak vyšla rekonstrukce vstupu do školy na Střední uměleckoprůmyslové škole hudebních nástrojů," vypočítává největší letošní rekonstrukční výdaje krajská mluvčí Martina Götzová.