Místo dětí se po chodbách Základní a mateřské školy v Malšově Lhotě v létě  proháněli pokrývači. Přesněji řečeno se proháněli po střeše, právě ta už totiž potřebovala vyměnit.

Její oprava stála 600 tisíc korun a hotová měla být do nástupu dětí do školy, tedy prvního září. Stavbaři ji ale dokončili podstatně dříve.

Oprava se 
dokonce stihla dřív

„Stihli to krásně, už v půlce srpna. Když jsme poslední týden prázdnin přišli, už bylo i uklizeno," pochvaluje si ředitelka školy Jaroslava Bímová.

Se smíchem dodává, že střechu už stihly prověřit vytrvalé deště posledních dní: „Na děti ani pedagogy nám tu neprší, tak musíme pány pokrývače pochválit, že to udělali dobře," nešetří chválou ředitelka.

Na řadě je nová omítka

Škola by podle ní ještě potřebovala novou omítku, o kterou chtějí požádat magistrát. Ten jim podle slov Jaroslavy Bímové zatím vždy vyšel maximálně vstříc, na novou tvář školy se tak už začínají těšit.

A vypadá to, že magistrát je podle slov náměstkyně primátora pro školství Anny Maclové nezklame, se školou mají totiž i do budoucna své plány.

„Chceme vystavět altán pro ekologickou výuku, tedy zbourat nepoužitelné torzo budovy a také udělat fasádu tak, aby škola byla zvnějšku  dokončená," potvrdila Deníku Maclová. Jak šly opravy na jiných školách ve městě vás budeme informovat v dalších vydáních.

Michaela Zumrová