Nepříjemná dopravní omezení po městě si totiž už brzy budou moci přehledně zjistit na magistrátním webu. Radní se před pár dny dohodli na jeho zprovoznění.

Přehledně na webu

Informace o uzavírkách by měla nová služba čerpat z Národního dopravního informačního centra. Některé uzavírky a omezení ve městě jsou totiž v režii vlastníků komunikací, jimiž není město.

Může to být stát či například Královéhradecký kraj. „V takovém případě je město o plánovaných zavírkách informováno pouze písemně. Celkový souhrn všech dopravních omezení však poskytuje zájemcům a řidičům Národní dopravní informační centrum bezplatně, a to prostřednictvím svých aplikací ať už pro chytré telefony, počítače nebo tablety. Město by rádo i tyto informace, které dostává od státu či kraje, dávalo do budoucna souhrnně na vědomí všem občanům, a to prostřednictvím svého mapového projektu Pasport komunikací," vysvětluje Jiří Svátek, vedoucí odboru rozvoje.

Městu patří asi 102 km místních komunikací, 294 km chodníků a 41 km cyklostezek. Stát naopak kontroluje silnice prvních tříd. Jedná se například o ulici Brněnská, Holická, Bratří Štefanů či Víta Nejedlého.

Michaela Zumrová