„Ač jsem viděl letošní Dožínky kvůli počastí černě, nakonec se vydařily. Největší radost mi udělal zájem účastníků o regionální potraviny," zhodnotil letošní ročník krajský radní Jan Tippner.

Sobota u koupališta Flošna a fotbalového stadionu proběhla v pohodě. „Nemuseli jsme řešit žádné problémy," zhodnotil hasič Ondřej Mlynárčik. Na průběh akce dohlíželi dobrovolní hasiči z Malšovoic, Třebše a Plácek.
A proč sem vlastně dorazili návštěvníci? „Na Dožínky mě přivedla zvědavost a vonící jídlo," svěřil se Vladimír Šmíd z Malšovic. Podle tašek jídla, které si odtud návštěvníci odnášeli, nebyl sám.

Svůj program si pro letošek připravila tradičně i Regionální obec Slováků. Na pódium si pozvala hosty mimo jiné z Bratislavy, Brezna a Šintavy. Zpívalo se, tančilo, vládla pohodová atmosféra.

„Co vím, má každý, kdo vaří halušky, svůj vlastní recept. Důležité však je, mít při jejich přípravě srdce na pravém místě," svěřil se Vladimír Sobotovič, vítěz slovenské soutěžte ve vaření halušek z roku 2008.

Letošní dožínkový program však nebyl jen o koncertech, jídle a dobrém pití. Konal se tady 18. ročník přehlídky mažoretkových skupin. Sjelo se jedenadvacet družstev. Svůj um předvedlo přibližně dvě stě padesát mažoretek.  Eva Ženíšková