Radnici však zřejmě došla definitivně trpělivost a včera přišla s rázným prohlášením. „Vyčerpali jsme všechny možnosti k dohodě a prostory, které nám patří, si dnes dopoledne převezmeme. Současně zvažujeme podání návrhu na insolvenci s cílem pomoci vyřešit patovou situaci a uspokojit dlužníky, mezi které se město samo velkou měrou řadí," uvádí Magdaléna Vlčková, mluvčí úřadu.

„Leoš Kučera nedodržuje svoje sliby, přislíbil svou účast na několika jednáních, ale bez omluvy nedorazil. Jeho veřejné proklamace o zachování kina pro lidi se míjejí s faktickými kroky, které činí a kino tak může totálně zlikvidovat," dodal Martin Soukup, náměstek primátora odpovědný za majetek města.

„Město se snažilo od prvopočátku zjištění problémů kina provozovateli pomoci vyřešit situaci, což deklarovali i zastupitelé hlasováním. Leoš Kučera však vstřícné nabídky nevyužil a celá záležitost se citelně zkomplikovala. Nevím, proč v kině, které nepromítá, chce zůstávat, každým dnem tak prohlubuje ztrátu sdružení," uzavřel primátor Zdeněk Fink.

Dluhy kina se pohybují kolem čtyř milionů korun, ale dodnes částku nikdo nebyl schopen upřesnit. Zastupitelé sdružení dokonce odsouhlasili poskytnutí 2,5 milionu korun jako odstupné, nabídnutou pomoc však kino nevyužilo.