Začátkem října došlo v ČR v souvislosti s epidemiologickou situací k uzavření základních škol, v provozu zůstaly pouze ty pro děti, jejichž rodiče pracují v oblasti bezpečnostních sborů, obecní policie, zdravotnictví a dalších určených profesí. V Hradci takto fungovaly tři základní školy - ZŠ Josefa Gočára, ZŠ Sever a ZŠ Štefcova. Pro mladší děti zajistila speciální provoz MŠ Kamarád.  

„Základní škola Josefa Gočára byla první, která se nabídla, že pomůže a s ohledem na platná opatření zajistí výuku pro děti pracovníků ve vybraných oblastech. O děti se během nouzového stavu staralo dvanáct zaměstnanců. Školu navštěvovalo zhruba 50 dětí. Rozdělené byly do čtyř skupin, které se mezi sebou nesměly potkávat,“ řekl náměstek primátora pro oblast školství Martin Hanousek.

Sníh pokryl celý kraj a působil i dopravní koplikace
Nehod v kraji ubylo letos jen nepatrně. Výrazně se ale zmenšil počet obětí

Kapacitně později základní školu Josefa Gočára ještě doplnily ZŠ Sever a ZŠ Štefánikova, pro mladší děti sloužila mateřská škola Kamarád. Tyto vybrané školy navštěvovaly děti rodičů pracujících v oblastech bezpečnostních sborů, obecní policie, zdravotnictví, orgánů ochrany veřejného zdraví, sociálních službách nebo příslušníků ozbrojených sil.

Celkem 28 pedagogů na třech základních a jedné mateřské škole se postaralo o zajištění vzdělávání dětí a vyvinulo mimořádnou aktivitu v této oblasti. Město proto rozhodlo o poskytnutí odměny pro každého z nich. Celkově město tak uvolní 280 tisíc korun.