Radnice zatím zadala studii, která by nepříjemné dopravní situace v místě měla vyřešit. „Od projektu si slibujeme zlepšení podmínek pro MHD, její preferenci. Obsahovat by měl také například chytré zastávky a celkově by  změny měly navazovat na inteligentní dopravní systém," potvrdil náměstek primátora pro rozvoj Jindřich Vedlich.

Fortna by měla být do budoucna také kompletně bezbariérová a plánuje se mimo jiné i lepší provázanost s Žižkovými kasárny.

Dopravní podnik přijímá krok města s povděkem, jeho vozy tam totiž často zůstávají viset v kolonách. „Každé upřednostnění městské hromadné dopravy je ku prospěchu cestujícím, takže to samozřejmě vítáme. Fortna rozhodně není pro naše vozy nejhorším dopravním uzlem, našly bychom komplikovanější. Když se tam ale pojedete podívat v odpolední špičce, uvidíte, že to tam pro naše řidiče není zrovna nejrůžovější," říká Leo Sedláček z hradeckého dopravního podniku.

Jaké konkrétní změny rekonstrukce křižovatky přinese, zatím není jasné. Vše je teprve na začátku a neví se zatím ani na kolik přestavba vyjde. Peníze na ni se ale budou čerpat z evropských dotací.