Uspořádali tam totiž barmanský kurz České barmanské asociace, který nevedl nikdo jiný, než šestinásobný držitel titulu Barman roku Karel Zapalač. Sám se navíc může díky této sérii pochlubit zápisem do Guinessovy knihy rekordů.

Pětidenního kurzu se účastnilo 19 studentů oboru Hotelnictví a cestovní ruch, kteří se učili připravovat 70 druhů koktejlů a zároveň si osvojili všemožné techniky míchání nápojů.

Při závěrečných zkouškách pak museli umíchat jeden drink za pouhých pět minut. Nevyhnuli se ale ani teorii, písemný test čítal padesát otázek.

Kromě Barmana roku Karla Zapalače na studenty dohlížel a hodnotil také zkušební komisař Zdeněk Voráček, který před třemi lety získal ocenění Gastronomická osobnost.

Také toužíte připravovat nejroztodivnější koktejly a drinky všech a barev a chutí a lákalo by vás studium v této branži? Pak vás zástupci školy srdečně zvou na Den otevřených dveří, který se uskuteční 10. ledna.