Dělníci již odstranili staré mantinely a nyní naplno pracují na demolici betonu hrací plochy. „Opravy by měly skončit v srpnu, tedy do startu nové hokejové sezony," řekla mluvčí magistrátu Magdaléna Vlčková.

Místo hokejistů nyní uprostřed stadionu pracuje několik nakladačů se sbíječkami. Dělníci také demontují původní chlazení.

Nová ledová plocha bude oproti dosavadní mírně užší, aby měla rozměry požadované mezinárodní hokejovou federací a mohly se na ní hrát i mezistátní zápasy. Mantinely budou odnímatelné, takže v hale se bude moci hrát i basketbal, volejbal nebo tenis.

Stavbaři také při rekonstrukci udělají úpravy střídaček, trestných lavic a boxu časoměřičů. Nové střídačky budou dál od sebe a budou o něco širší a nižší. Rozhodčí dostanou nové kabiny s vlastním vstupem.

Součástí oprav bude i pořízení lepšího osvětlení a montáž zařízení pro světelné efekty. Stadion by měl dostat nové odsávání vzduchu.

Odhad nákladů je asi 42 milionů korun. Radnice však věří, že skutečná cena bude po výběrových řízeních na dodavatele nižší.

K rekonstrukci mohlo město přistoupit poté, co loni v prosinci fyzicky převzalo stadion zpět do své správy. Do té doby jej měla v provozování společnost ABD Invest. Odchodem firmy ABD ze stadionu skončily dlouhodobé tahanice kolem provozu, kvůli kterým se například předloni o dva měsíce zpozdila výroba ledu před sezonou.

Spory mezi městem a ABD o náhradu škody a finanční vyrovnání za rekonstrukci stadionu provedenou firmou ABD však trvají dál. Kontrakt s ABD Invest město uzavřelo v roce 2006 a měl trvat do roku 2022, hodnota kontraktu byla asi 610 milionů.