Jeho trenéři a hráči tu vedli program zaměřený na herní myšlení a rozhodování. Zúčastnilo se ho třicet vybraných hráčů kategorií mladších a starších žáků největšího krajského klubu FbC Hradec Králové. „V rámci naší budoucí spolupráce s královéhradeckým klubem, o níž se jedná, jsme se rozhodli udělat výjezdní propagační trénink. Naším cílem je, rozšířit florbal z Prahy do dalších měst po Česku. Já sám pocházím z Hradce Králové, v Praze v současné době studuji a hraji za Střešovice. To byl jeden z důvodů, udělat trénink právě tady. Záleží nám na tom, aby se děti naučily tenhle sport vnímat. V momentě, kdy z nich vycítíme, že je hra baví, baví nás trenéry samozřejmě taky," řekl dvaadvacetiletý trenér Tatranu Jan Volák.

„Naši svěřenci dostali při dnešní akci nejen zabrat, ale získali i motivaci pro další trénink. Měli možnost vidět, že dobrá a poctivá práce může mít užitek třeba v podobě mistrovského poháru. Klíčem k účasti byla odměna za sportovní výkonnost, přístup k tréninku a chování na něm. Zároveň to byla pozvánka na letní Open campy Tatranu. Jsou to soustředění pro nejlepší hráče z celé republiky, kteří se tak mohou zdokonalovat ve svých dovednostech," uzavřel předseda hradeckého florbalového oddílu FbC Michal Moravec.

Floorbal open camps úřadujícího šestnáctinásobného mistra České republiky pražského Tatranu Střešovice v královéhradecké sportovní hale v Třebši.

Eva Ženíšková