Projekt stavby nového obytného domu za Vilou Christinou na Moravském Předměstí, byl kvůli protestům tamních obyvatel pozastaven. Ti svůj nesouhlas projevují veřejně, na radnici poslali petici, která se dostala na stůl jak radním, tak i zastupitelům. Obávají se především úbytku zeleně, zhoršení možnosti parkování a zvýšení smogové zátěže i hluku.

„Vyzvali jsme investora k doplnění důležitých dokumentů s ohledem na stížnosti občanů,“ uvedl Petr Brůna, vedoucí odboru.

Do karet obyvatelům Mandysovy ulice, kteří petici sepsali, hraje i fakt, že hygiena v místě už nyní naměřila větší hodnoty hluku, než by měly být a právě to vedlo mimo jiné odbor k pozastavení řízení. Kromě hluku a nedostatečnému počtu parkovacích míst vadí tamním občanům i to, že se dětské hřiště kvůli nové výstavbě přesune blíže k parkovišti a komunikaci. Chtějí rovněž, aby bylo vzhledem k nárůstu obyvatel v oblasti hřiště rozšířeno.

Radní jejich petici projednali a napsali odpověď, kterou však úterní zastupitelstvo neschválilo a představitelé magistrátu ji tedy budou muset sestavit znovu.

„Nelíbí se mi, že se radní vůbec nezabývali samotným obsahem petice, pouze ji podle textu jejich odpovědi vzali na vědomí, “ uvedla zastupitelkyně Hana Orgoníková.

Projekt bytového domu na Moravské Předměstí: vizualizace budoucí podoby.
Projekt bytového domu na Moravské Předměstí: současný stav.