Od 10 hodin návštěvníky na nádvoří zámku čekají zabijačkové hody. „Přijďte ochutnat jelítka, jitrničky, teplý libový ovárek, žemlák a další zabíjačkové speciality. Nebude chybět ani speciální zabijačkový gulášek a pokud si přinesete ešus, rádi vám ho dáme i domů," lákají organizátoři.

Těšit se můžete také na laser game „Chyť ducha" a  tradiční halloweenský jarmark.

Pro nejmenší bude na nádvoří zámku po celý den připraven zábavný pirátský program se spoustou soutěží či výtvarná dílna, kde si budou moci vyrobit pirátské vlajky a čepice a také strašidelné bludiště.

„Rozhodně si nenechte ujít praktickou ukázku řemesla Mistra kata. Zavítá k nám z hradu Kost a přiveze s sebou i mučící nástroje," dodávají organizátoři.

Po zámeckém parku si děti mohou projít Pohádkovou cestu.

Již tradičně bude otevřen zámek Karlova Koruna se strašidelnou prohlídkou. Celé horní patro zámku se promění ve strašidelnou říši a v jednotlivých komnatách budou čekat strašidla.

Ve Sloupovém sále budou děti, po složení pirátského slibu, pasované na piráta.

„Strašidelné a pirátské kostýmy jsou samozřejmě vítány," zakončují organizátoři. Vstupné do parku je 50 korun, dva dospělí a dvě děti pak zaplatí 160 korun. Za vstup do parku a zámku zaplatí návštěvníci dvojnásobek.