V sérii se Zlínem je Hradec pozadu, prohrává 2:3 a pokud Jihomoravané v pátek ve východočeské metropoli vyhrají, postoupí do semifinále. „Bude to v pátek zpocená prdel, ale věřím ve výhru!" vzkazuje na facebooku hradeckému týmu fanoušek Martin Radikovský.

„Vyhrajeme 2:1 a do nedělního zápasu půjdeme v psychické výhodě," věří Richard Jukl, ředitel hradeckého fotbalového klubu. Když to tak bude, v neděli ve Zlíně vypukne válka o všechno, sedmý rozhodující zápas.

„Zápasy jsou hodně vyrovnané, vyhrocené a my musíme jít do všeho naplno. Jedině důrazem můžeme urvat vítězství," zná recept útočník Vladimír Škoda. Pokud tato cesta vyjde, bude dál aktuální motto, s nímž tým – společně s nadšenými fanoušky – do play vstoupil. To zní: Pište s námi historii.

Je to výstižné, vždyť Hradec je v extralize podruhé a před dvaceti lety, kdy si také zkusil nejvyšší soutěž, se ho vrchol sezony netýkal. Proti pokusu o přepis historie se postaví Zlín se svým bojovým heslem: Jedna víra, jeden tým, jeden cíl.

Jejich cíl je úplně jasný. Po loňské prohře v sedmém zápase finálové série myslí Berani, jak zní jejich přezdívka, na pozvednutí zbrusu nového Masarykova poháru.

„Šestý zápas se hraje 
v Hradci, což je zase pro soupeře výhoda. Ale z kluků je cítit, že chtějí vyhrát titul," varuje hradecký tým brankář Tomáš Štůrala.

Zlomit soupeře s pověstí provokatérů je pro Hradec výzva. A pokud se to nepovede? Fanoušci nezanevřou. „Už teď je to nad plán. Osobně děkuji za skvělou sezonu bez ohledu na výsledek," vzkazuje Jiří Kadaník.