Vystaveno je sedm kolejišť. Klubové ve velikosti "TT", jedno z nestarších kolejišť, bylo vystaveno v roce 2008 na mezinárodní výstavě Modell hobby v Lipsku a získalo významné ocenění veletrhu. Na kolejišti je provoz ČSD a ČD včetně lokomotiv zahraničních dopravců, tak jako na skutečné železnici.

Vystaveno je kolejiště tradičního výrobce velikosti "TT" dříve TT Berliner Bahnen, nyní Tillig ze Sebnic SRN. Raritou je kolejiště v "hrnci" velikosti "Z".

Další zajímavostí je již dokončené kolejiště s motivem amerických železnic. Toto bylo v průběhu výstavby vystavováno v rozpracovaném stavu. Pravidelní návštěvníci tak mohli vidět, jak se to staví. Tradičně jsou vystaveny modely vozidel, lokomotiv i doplňků, které vytvořili modeláři z Hradce Králové, ale i ze Zlína. Též jsou vystaveny modely tovární a výrobky českých výrobců v devíti vitrínách. Na své si přijdou i ti nejmenší - mohou si hrát s dřevěnou vláčko-dráhou. Děti obdrží i malou pozornost.

O výkendech probíhají doprovodné akce. Pro mateřské školy a družiny je dopoledne otevřeno na objednání na telefonním čísle 602 406 234 (volat v době od 8 do 12 hodin).

Nutno připomenout, že víkendy a svátek bývají hodně navštěvované. Zájemcům, kteří si chtějí vychutnat výstavu, je návštěva doporučena v pracovní dny od 14 do 18 hod., přičemž výstava se uzavírá až v 18.30 hodin.

Vstup do výstavních prostor je z prvního nástupiště a je značený. Těší se tu na všechny příznivce modelové železnice.

František Bláha