Návštěvníci se mohou z těšit např. na výrobu pralinek od francouzského mistra Chocolatier Anael Pona nebo maďarskáho Chocolatier Melinda Varga.
Chybět nebudou ani kulinářské přehlídky šéfkuchařů od CateringBohemia, kde mohou zhlédnout přípravu rozličných dezertů, ale také méně obvyklých jídel: plněná vepřová panenka švestkami přelitá bylinkovou čokoládou s bramborovými placičkami, bramborové-tvarohové noky v pomerančové čokoládě. Chystá se také ochutnávka zdarma.
Na Čokoládovém festivalu se představí také kuchařka Michaela Čudová, která bude připravovat jídla podle zajímavých receptů: drůbeží paštika s bílou čokoládou a brusinkami, grilovaný zeleninou s omáčkou z bílé čokolády a camembertu.
Více informací i podrobný program najdete na internetových stránkách cokoladovy-festival.cz.
Brány festivalu se otevřou každý den od 10.30 hodin a vstupné je padesát korun. Pro studenty a důchodce pak 30 korun. Čtenáři Hradeckého deníku ale mohou navštívit čokoládový svět zdarma.
Ve hře je dvacet lístků a stačí odpovědět na soutěžní otázku do středeční půlnoci a mít štěstí při losování.
Otázka zní: Kdo pořádá Čokoládový festival? Správné odpovědi zasílejte společně s vaším jménem a telefonním číslem na e-mailovou adresu jan.pruska@denik.cz.