Své o tom ví i Lukáš Janeček a Miroslav Mikeska, kteří už zhruba týden překvapují s nápadem, který před svátkem všech zamilovaných rozjeli na českém internetu.

Sto a jednu rudou růži pro přítelkyni

„Když jsem se kamarádovi svěřil, že chci své přítelkyni koupit k Valentýnu 101 rudých růží, ale že je v Česku neseženu, protože svatý Valentýn je svátkem mezinárodním, a na rozdíl třeba od Mezinárodního dne žen či svátku matek je potřeba růže objednat dopředu, nenapadlo mě, že se mu v hlavě zrodí plán, jak vytvořit během jednoho dne internetový obchod s obrovským zájmem veřejnosti. Za týden naší existence máme 5000 fanoušků na facebooku a více než půl milionu zhlédnutí v rámci celé České republice," popisuje nebývalý zájem Lukáš Janeček.

„Na Valentýna všichni shání květinu, ideálně rudou růži, ale ty jsou v květinářstvích běžně za dvojnásobnou cenu. A nebo v mizerné kvalitě, pokud floristé nakoupí levné růže týdny podchlazené, aby pokryli extrémní poptávku na Valentýna," pokračuje Lukáš. Projekt online prodeje květin i s jejich rozvozem ve čtyřech velkých městech, mimo jiné v Hradci Králové, je tedy ideální alternativa.

Princip je v podstatě velmi jednoduchý: Muž, který chce potěšit svou drahou, objedná přes facebook kytici růží, kterou firma jeho partnerce doručí a to i se vzkazem. Žena se navíc může nechat při předání vyfotit. „Rozzářené výrazy žen s obrovskou kyticí růží náš projekt prodávají nejlépe," říká zakladatel projektu Růže Valentia Miroslav Mikeska.

Dodávky čerstvých květin z Holandska

Celý nápad je zatím podle něho na úplném začátku. „Snažíme se nyní mapovat náš trh a budeme sledovat vývoj poptávky, zda se nejedná pouze o krátkodobý zájem, který je nyní extrémní. Máme spoustu nápadů a inspiraci ze zahraničí, sledujeme práci floristů a trendy ve více státech Evropské unie, ale to je teprve budoucnost. Vyjednáváme také o dodávkách čerstvých květin přímo s lidmi z Holandska."