Přesvědčit všechny, kdo o to mají zájem, chtějí ve čtvrtek v kině Bio Central od půl šesté večer. Zvou totiž na film Na stupních vítězů, kde je jedním z hlavních aktérů  šestaosmdesátiletý sportovec Soukup. Zvou je naprosto správný výraz, protože na promítání můžete dorazit zdarma.

Atlet z Hradce - hvězda filmu
Tvůrci snímku Na stupních vítězů ukazují, kolik zdravého ducha, svěží mysli a obdivuhodné kondice je možné uchovat ve starém těle. Jedním z pěti hlavních aktérů je i Hradečák Jiří Soukup, kterému je dnes 86 let. Film je o seniorech, kteří se ve skromných podmínkách připravují na 18. mezinárodní seniorské mistrovství světa ve finském Lahti.

„S Ondřejem Hejnou jsme pořádali dvouprojekci našich filmů Šmejdi a Andělé na kolejích a právě z honorářů si můžeme nyní dovolit zaplatit promítání snímku Na stupních vítězů pro seniory zdarma," vysvětlila reportérka Dymáková.

Režisérka se při natáčení dokumentu Šmejdi sblížila se seniory ze spolku ve Chvaleticích a dnes jich asi pětatřicet  bere na celodenní výlet do Hradce a zakončí ho právě představením v kině. „Jedeme se podívat na Hučák, pak se naobědváme, vyrazíme do Libčan do bonsajového centra a pak do kina," líčí průběh výletu.

Čtvrteční promítání bude slavnostní. Nebude na něm chybět atlet Soukup ani oba režiséři. Přítomní si pak budou moci s nimi pobesedovat.