Řeč je o novém sportu nazvaném H.E.A.T. Čtyři písmena v sobě skrývají nový systém aerobního cvičení, které vychází z toho úplně nejpřirozenějšího pohybu – z chůze.

Není to sport jednotlivce, ale pro celou skupinu lidí. Právě hromadná motivace a energie, která se vytváří, dodává člověku sílu a chuť se do toho pořádně opřít a dosáhnout svého vlastního cíle. Každý tak může mít svůj „vrchol hory“ jinak vysoko nebo daleko.

Při cvičení se člověk pohybuje na speciálním mechanickém běžícím pásu, který se dává do pohybu jen lidskou silou a může dosáhnout sklonu až 40 stupňů. Každý tak pracuje jen se svou váhou.

Jednotlivé techniky, které umožňují využití maximální síly, rychlosti chůze a zapojí se při nich celé tělo, vycházejí z trekkingu, joggingu a walkingu. H.E.A.T. program dává možnost novým způsobem zredukovat váhu, zlepšit si fyzickou kondici nebo zvýšit si vytrvalost.

U profesionálních sportovců se pak používá ke zpestření a zlepšení tréninku.

Dvě otázky pro trenérku:

H.E.A.T. program - Jana Neumannová

Komu je sport určen?
Úplně každému, kdo umí chodit. Může přijít klidně dítě nebo senior. V tomto sportu si na začátku hodiny každý stanoví svůj cíl, vlastní horu, kterou chce zdolat. A podle toho cvičí. Záleží na kondici.

Jaký zážitek mohou lidé očekávat?
Nádherně si psychicky odpočinou. Člověk se totiž soustředí na správnou techniku chůze nebo dýchání. Navíc je to ohromný trénink kondice, který jsem u jiného sportu nezažila.