Z Hradecka

Babiš navštívil univerzitu, od studentů dostal malou ředkev: Čtvrteční poledne, Univerzita Hradec Králové. Posluchárna narvaná k prasknutí, vydýchaný vzduch a nervózní vyučující. Studenti napjatě očekávají příchod Andreje Babiše, který bude přednášet o podnikání. Miliardář v perfektně střiženém modrém obleku a nablýskaných černých lakýrkách na to jde skvěle: Začíná vyprávěním o chudém Andreji, který před dvaceti lety založil malou firmu Agrofert, jež měla jen čtyři zaměstnance a základní kapitál sto tisíc.

Desítky ovcí utýral hlady, těla plavala v řece. Hrozí mu pět let: Případ neuvěřitelného týrání ovcí na farmě v Bělči nad Orlicí, který má na svědomí ekologický zemědělec, má své rozuzlení. Policisté nyní z týrání zvířat, o kterém jsme informovali již  letos v dubnu, obvinili padesátiletého Kamila Švece z Hradce Králové. Za oběť jeho „farmaření" padly nejspíš desítky, možná i stovky ovcí. Někteří svědci mluví i o tělech plavajících v řece a veterináři o tom, že podobný případ nepamatují.

Ze sportu

DEJ gól! Slovenské „dítě" se vrací do sestavy: Víc než měsíc a půl mordoval tělo v posilovně, občas vyjel na led, nebo si zpříjemnil sledování zápasů brigádou ve Fanshopu, byl na večeři s fanouškem, který vyhrál diváckou soutěž. Z hokejisty Rastislava Deje se místo postrachu extraligových brankářů stal dobrý reklamní artikl Mountfieldu Hradec Králové. Ale s tím je konec!