Z Hradecka

ISP: Bouře kolem karet už utichá: Červencová změna pravidel ve vydávání parkovacích karet v Hradci vyvolala  vlnu nesouhlasu, která se však, alespoň podle slov představitelů ISP pomalu uklidňuje. Alespoň v některých ohledech. „Těch lidí totiž ani nebylo tolik, šlo o desítky, a u většiny z nich se to dalo řešit," říká Dušan Čížek, předseda představenstva ISP. Nově totiž nárok na zvýhodněné parkovací karty mají jen ti, kteří mají v místě trvalé bydliště a auto je jejich, mají ho z půjčovny nebo je služební.

Sedm statečných, první úspěchy a koberec: Málokde se mohou pochlubit takovým kumštýřským podhoubím jako v Hradci Králové. Umělecké školství tu slaví šedesátku. Ponořili jsme se tedy do archivů a začal před námi vyvstávat překvapivě zajímavý příběh, který ještě nikdy nebyl vyprávěn. Až nyní.

Ze sportu

Skvělý půlrok = sedm jedniček pro „votroky": Většina prospěla s vyznamenáním, někteří dostali k jedničce ještě hvězdičku (David Vaněček, Marek Kulič), ale byli i tací, kteří propadli (Asim Zec, Ondřej Kraják). Fotbalisté Hradce Králové se stali podzimním půlmistrem Fotbalové národní ligy. Deník hráčům vystavil vysvědčení, oznámkoval je jako ve škole.