Z Hradecka

Fotopast ve službě lapila zakladatele skládky: Modré pytle narvané odpadky padají do příkopu. Tady vzniká černá skládka. Jenže na druhé straně cesty číhá past, tedy fotopast. Pachatelé jsou chyceni, vyfoceni – a městská policie nemá problém je identifikovat. Případ se v Hradci stal před vánočními svátky a nyní jej dořešuje odbor životního prostředí magistrátu. K pachatelům, kteří byli vyslechnuti strážníky i pracovníky odboru, zrovna v těchto dnech putuje složenka se sumou, již mají zaplatit.

Školní obrazy léčí koupel v benátském mýdle: Obrovský plakát – v některých případech skutečné umělecké dílo – s nakreslenou houbou, rakem nebo včelou a učitel s ukazovátkem. Před deseti dvaceti lety naprosto běžný obrázek ze školních tříd. Dnes je nahradily digitální projektory a názorné obrázkové učebnice. Přestože se už nepoužívají, zaslouží si být uchovány, jednak pro svůj úctyhodný věk, a také kvůli umělecké hodnotě.

Ze sportu

Hradec chce zase nahodit motory. Hokejisté Mountfieldu hodlají zastavit sérii nezdarů, vyrazí na led posledního Chomutova: Sestava prostřílená jako řešeto bude v pátek chtít v Chomutově zrušit sérii tří neobodovaných zápasů v řadě. Hokejisté Mountfieldu HK míří na led suverénně posledního týmu bez šesti důležitých hráčů. Návrat do práce sice hlásí obránce František Ptáček, neschopenky čerstvě odevzdali další bek Tomáš Harant a útočník Lukáš Květoň. Délka jejich herní nečinnosti? Ve hvězdách.