Z Hradecka

Stoka, co dostala cenu, nestíhá větší déšť. Voda teče do sklepů: Opravovala se dlouhé měsíce, stálo to 25 milionů korun, dokonce dostala čestné uznání v soutěži o titul Stavba roku. A přece nová reteční stoka ve Dvorské ulici na velké deště nestačí a obyvatelé přilehlých hradeckých ulic pak nestíhají vyklízet sklepy. „V létě, po vydatném dešti, jsem měl ve sklepě skoro půl metru vody, už je to po několikáté. Nová nádrž vůbec nepomohla, proto jsem se divil, že vůbec mohla dostat nějakou cenu," vzpomíná na závěr července loňského roku jeden z obyvatel Zahrádkářské ulice, která je kolmá na Dvorskou.

Rodina žádá za smrt holčičky po nemocnici tři miliony korun: U krajského soudu pokračoval spor, v němž se rodina domáhá na Fakultní nemocnici v Hradci Králové odškodnění ve výši tří milionů korun za smrt jednadvacetiměsíční holčičky. Nemocnice žalobu odmítá. Účastníci si vyslechli znalecký posudek, podle něhož nemocnice při léčbě nepochybila. Soud však ve věci  nerozhodl.

Ze sportu

Siniakové premiéra nevyšla: Do druhého kola grandslamového turnaje Australian Open postoupila Barbora Záhlavová-Strýcová, naopak při své premiéře vypadla Kateřina Siniaková. Skončil i Radek Štěpánek, který zápas 1. kola se slovinským tenistou Blažem Kavčičem nedohrál kvůli zranění a vzdal za stavu 7:6, 6:4, 1:6 a 0:2. Teprve sedmnáctiletá Siniaková prošla hladce kvalifikací a hned při své první účasti v Melbourne mezi ženami postoupila do hlavní soutěže. V prvním kole rodačku z Hradce Králové čekala Zarina Dijasová z Kazachstánu. Siniaková se snažila, ale premiéra se jí nezdařila, prohrála 2:6, 4:6.