Z Hradecka

Šedá současnost, barevná budoucnost: Nový park? Další zelené království by mělo vyrůst nedaleko nedávno zrekonstruované Dukelské třídy. Park nazvaný Skleněnka se začne stavět letos, hotovo  by mělo být nejpozději v polovině příštího roku. „Park by měly využívat hlavně matky s dětmi," prohlásil náměstek primátora Jindřich Vedlich. Stavba vyjde na 5,5 milionu korun, většinu sumy by měla pokrýt dotace Evropské unie.

Za křivé obvinění ze znásilnění hrozí stopařce čtyři roky vězení: Jako ve špatném filmu se musel cítit řidič, který před půl rokem potkal stopařku u Roudnice na Královéhradecku. Ta ho křivě obvinila ze znásilnění a zavolala policisty. Kriminalisté šestačtyřicetiletou ženu podezírají z křivého obvinění a z vydírání, za což může skončit až na čtyři roky za mřížemi.

Ze sportu

Lvice se pokusí o nemožné: předstihnout Valosun: V sobotu se naplno rozběhnou nadstavbové skupiny Ženské basketbalové ligy. Lvice v úvodním kole nadstavby A1 od 16 hodin přivítají pražskou Slavii, tedy soupeře, s nímž se nedávno utkaly (4. ledna). V předposledním duelu základní části dokázaly zvítězit v Edenu 88:76.