Z Hradecka

Lávka vydržela hořící popelnici, teď po ní zase skáčou mladí: Lávka přes Orlici, která zatím nemá jméno, láká neustále vandaly. Není to ani dva týdny, co jsme v Deníku psali o tom, že na ni někdo vytáhl plastový kontejner a zapálil ho, a teď vedení města řeší další problém. „Při pochůzce přes lávku se celá rozkýve, je to normální?" došlo v dopisu na hradecký magistrát.

Sebrat masku a běžet do sklepa? To je pasé: Ač to není nějak exponované téma, je nasnadě si jej připomenout. Vždyť úterek byl v kalendáři označen jako Mezinárodní den mobilizace proti jaderné válce. V okrese Hradec Králové bylo ještě 
v roce 2010 vyznačeno na devadesát míst, kde je možné se skrýt. Ne všechna byla okamžitě nachystána, kolem dvaceti jich však mělo být plně funkčních.

Ze sportu

Hovorka musí přesvědčit, místo jisté nemá: V pondělí dorazila poslední uvažovaná posila ze Sparty stoper David Hovorka. Trenér hradeckých fotbalistů Luboš Prokopec má s největší pravděpodobností k dispozici kompletní kádr. Nikdo jiný by už přijít neměl. „Máme v týmu konkurenci, a to mě těší," pochvaluje si kouč po podzimu vedoucího celku Fotbalové národní ligy.