Z Hradecka

Registr vrátil zatím jedno kolo: Krajské město se jako třetí v republice připojilo k Centrálnímu registru jízdních kol (CEREK). Nový systém, který tu funguje už téměř tři měsíce, začíná přinášet své plody. „Díky projektu se podařilo vypátrat první ukradené kolo, které bylo v databázi zapsané. Zatím je v systému kolem pěti tisíc kol," uvedl ředitel královéhradecké městské policie Miroslav Hloušek.

Iglú z proutí a dřevěný altán. Děti dostanou přírodní hřiště: Houpačky, prolézačky nebo dětský kolotoč? Pro pestrobarevnou nechanickou školku řadu let jen zbožné přání. Už za pár měsíců by se však předškoláci mohli do mateřinky těšit o něco více – na zahradě by jim mělo vyrůst dětské hřiště. A to ne jen tak ledajaké. Tohle bude v přírodním stylu a skvěle tak zapadne do rozsáhlé zahrady plné stromů kolem školky.

Ze sportu

Srdce moc bolí! Vydarený asistoval u výbuchu Slovenska: Nečte noviny, neprobírá se výlevy fanoušků na sociálních sítích. Hokejista René Vydarený po výbuchu Slovenska na olympiádě ví, že tohle by mu nyní vážně nepomohlo. „Negativismu bylo hodně už před samotným turnajem," povzdychl si po návratu ze Soči zadák hradeckého Mountfieldu. Slováci na turnaji prohráli, co se dalo. S USA 1:7, se Slovinskem 1:3, s Ruskem 0:1 a v osmifinále s Čechy 3:5.