Z Hradecka

V Hradci jede pervitin. Boom drahého heroinu je léta pryč: Pověst města žijícího v mírně ospalém tempu potvrzuje Hradec i co se týče jedné výbušné oblasti – užívání drog. „Hradec je v tomto směru poněkud klidným městem," řekla Iva Kormošová, mluvčí královéhradecké policie. „Je to tak," přitaká Jiří Staníček, protřelý streetworker pracující v Laxusu, společnosti, jež pomáhá narkomanům například výměnou stříkaček či jehel.

Protest: Stop komunistům na kraji, demonstrovali účastníci: „Přečtěte si komunistické tiskoviny, přečtěte si jejich projevy. Nejsou jiní. Jsou to pořád ti samí komunisté, kteří nám vládli před převratem," vystoupil na úterní demonstraci proti komunistickým radním Miloslav Plass k hradecké ODS. Bývalý náměstek hejtmana podpořil akci se čtyřmi desítkami lidí, kteří přišli demonstrovat před krajský úřad.

Ze sportu

V nominaci jednadvacítky Koubek a Holeš, který se vrací po zranění: V nominaci trenéra fotbalové jednadvacítky Jakuba Dovalila pro přípravné utkání s Norskem (5. března v Praze) jsou i dva hráči druholigového Hradce Králové – brankář Tomáš Koubek a obránce Tomáš Holeš, který se do týmu „lvíčat" vrací po delší době. V uplynulých měsících ho ze hry vyřadily problémy se zády, ale nyní už by měl být fit a na jaře patřit k oporám „votroků". Naopak Koubek patří v jednadvacítce ke stálicím a udržuje si post jedničky.