Z Hradecka

Přestavba „Garáží" se komplikuje: Nová administrativní budova v Průmyslové ulici bude stát na podzim 2014. Alespoň tak zněl původní plán přestavby Novákových garáží v centru Hradce ještě v září. Je únor a plány se mění. „Rozhodli jsme se, že počkáme i na stavbu bytového domu na labském nábřeží, na kterou se snažíme získat stavební povolení, a skloubíme obě výstavby dohromady," couvá nyní od původního záměru Jan Imramovský, vedoucí technického oddělení Pražské správy nemovitostí, jež je investorem přestavby.

Hradecká galerie od dubna  zavře své brány. Kvůli opravě: Desátého dubna. To je datum, kdy si budou moci návštěvníci naposledy na dlouhou dobu prohlédnout prostory a sbírky Galerie moderního umění v Hradci Králové. Poté totiž začnou přípravy na rekonstrukci secesní budovy ze začátku minulého století. Samotné opravy za 80 milionů korun by mohly začít už 
v létě.  Kraj, který na opravu chce využít peníze z evropských dotací, plánuje v březnu vypsat výběrové řízení na dodavatele.

Ze sportu

Meteor Svobodné Dvory slaví osmdesát let!: Ve venkovské obci Svobodné Dvory, poblíž města Hradec Králové, vznikl 2. března 1934 v Dělnickém domě hokejový klub METEOR. V té době již v Hradci Králové předváděl své hokejové umění Bruslařský Klub (B.K.) Hradec Králové (založen 1926) a Petrof  (založen 1931). V okolí byla ještě družstva SK Dvůr Králové, SK Náchod, ATK Častolovice a další. Úvodní sestava Meteoru Pavlíček, Rajnlt ml., Souček, Smetana, Marek, Dušek, Herčík, Prášil vzbuzovala už v začátcích u soupeřů respekt.